Wat doen wij

Fysiotherapie

Fysiotherapie

Het doel van de fysiotherapie is niet alleen om je weer klachtenvrij te laten bewegen, maar ook om er voor te zorgen dat deze niet weer optreden. Dit doen wij door gebruik te maken van verschillende behandeltechnieken, adviezen en oefenvormen. Wij behandelen alle klachten aan het lichaam. Rug, nek, arm, of been klachten? Sportblessure of een orthopedische revalidatie? Wij zorgen voor een passende behandeling!

Veldrevalidatie

Op maat gemaakte veldrevalidatie voor een soepele hervatting van het sporten. Het komt regelmatig voor dat de stap van het revalideren naar het weer sporten erg groot blijkt te zijn. Door middel van veldtrainingen zorgen wij dat zowel de conditionele, als de fysieke belastbaarheid beter aansluit bij het gewenste sportniveau. Hierdoor verloopt de aansluiting bij jouw sportteam/-club soepeler en is de kans op recidieven (het weer optreden van dezelfde blessure) en/of nieuwe blessure zo klein mogelijk. Met ervaring in zowel de amateur- en de topsport bieden wij op maat gemaakte revalidatie aan voor bijna alle veldsporten.

Dry Needling

Wat is het?
Dry needling is een van de behandelmethodes  van de fysiotherapeut. Hierbij wordt een naaldje in pijnlijke verhardingen in de spier wordt geprikt. Deze verhardingen worden (myofasciale) triggerpoints genoemd. Op het moment dat een triggerpoint aangeprikt wordt, ontstaat een twitchrespons. Hierbij spant de spier zich kort aan. Door deze twitchrespons zal de spier meer ontspannen, de pijn verminderen en de stijfheid afnemen.
Dryneedling is zeer effectief en vaak zal er na 1 of 2 behandelingen al een afname van de klachten zijn.

Wat voor naald wordt er gebruikt?
Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van accupunctuur naaldjes. Dit zijn zeer dunne massieve naaldjes. Tijdens de behandeling wordt er niks ingespoten. Dry needling mag niet verward worden met accupuntuur. Dry needling richt zich op de spieren, waarbij maar 1 naaldje wordt gebruikt dat de spier kort stimuleert. Accupunctuur heeft een meer energetisch kader en er worden vaak meerdere naaldjes gebruikt die langere tijd blijven stimuleren.

Is dry needling pijnlijk?
Het inbrengen van het naaldje is pijnvrij. Op het moment dat een verharding in de spier aangeprikt wordt ontstaat een twitchrespons en dit kan als kramp in de spier voelen. Dit gevoel is van korte duur. Soms ontstaat na de behandeling spierpijn of een zwaar gevoel in de spier. Dit kan geen kwaad en kan maximaal 48 uur duren.

Mag ik sporten na de behandeling?
Na een behandeling met dry needling kan er gewoon gesport worden. Soms kan er na de behandeling spierpijn of zwaar gevoel in de spier ontstaan. Dit kan als vervelend ervaren worden, waardoor sporten minder plezierig wordt. Als u de behandeling voor de eerste keer ondergaat, is het verstandig om eerst te ervaren hoe uw lichaam op de behandeling reageert. Uiteraard is het weer kunnen sporten ook afhankelijk van de klachten die u heeft. In overleg met de therapeut kan worden bepaald of het verstandig is om te gaan sporten.

Is dry needling ook geschikt voor mijn klacht?
In principe kan dry needling bij iedere klacht toegepast worden voor het hele lichaam. Zolang spierspanning en triggerpoints een rol spelen. Onze therapeuten zullen tijdens het onderzoek bepalen of dry needling geschikt is voor uw klacht.

Training

Personal training

In 1 op 1 sessies werken we samen aan jouw trainingsdoel(en). 
Tijdens een intake nemen we de doelen door en kijken we naar jouw mogelijkheden. Vervolgens maken we een programma op maat. We staan voor afwisselende trainingen waarmee jij het beste uit jezelf kan halen.

Small group training

2 personen: Tijdens de duo training volg je samen een training. Bepaalde oefeningen doe je samen, maar er is ook ruimte voor individuele oefeningen waardoor je specifiek aan je eigen doelstellingen kan blijven werken.

4-8 personen: Samen in groepsverband trainen elkaar motiveren en stimuleren met voldoende afwisseling en veel plezier.  

Voordat u mee doet aan een small group training wordt er eerst gekeken of u de juiste basisvaardigheden beheerst om de trainingen op een goede manier uit te kunnen voeren. Mocht dit niet het geval zijn dan zullen wij u eerst individueel begeleiden. Dit zorgt ervoor dat de trainingen leuk voor u blijven en verkleint de kans op blessures door het verkeerd uitvoeren van de oefeningen