Wat doen wij

Dry needling

Dry needling is een techniek binnen de fysiotherapie die wordt gebruikt om pijn en spanning in spieren te verminderen. Het maakt gebruik van dunne naalden die in triggerpoints, ook wel knopen genoemd, worden ingebracht. Deze triggerpoints zijn vaak pijnlijke en strakke gebieden in de spieren die kunnen leiden tot pijn, stijfheid en verminderde bewegingsvrijheid.

De toepassing van dry needling heeft als doel om de triggerpoints te deactiveren en de spierspanning te verminderen. Wanneer de naald in het triggerpoint wordt ingebracht, kan dit een korte samentrekking van de spier veroorzaken,. Dit helpt de spier te ontspannen en de doorbloeding te verbeteren, waardoor de pijnlijke gebieden worden verlicht.

Dry needling wordt vaak gebruikt als aanvulling op andere fysiotherapeutische technieken. Het kan effectief zijn bij de behandeling van diverse aandoeningen, het kan ook helpen bij het herstel na blessures of operaties, waarbij spierspanning en knopen kunnen ontstaan.

Kortom, dry needling is een waardevolle techniek binnen de fysiotherapie die gericht is op het verminderen van spierpijn en spanning door het inactiveren van triggerpoints. Het kan een effectieve aanvulling zijn op traditionele therapieën en kan patiënten helpen om pijn te verlichten, mobiliteit te verbeteren en hun algehele kwaliteit van leven te vergroten.